Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2009 09:36 - За едно зелено куче със синьо око (писмо-отговор)
Автор: velianv Категория: Политика   
Прочетен: 2943 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Здравей Краси!
           
           Пиша това писмо по повод твоето под надслов "Върнете ми живота".

Горе-долу и аз мисля  като тебе, но от друг ъгъл. Виждаш ли, ти вероятно си много по-млад от мене и пред тебе има много живот. Пред мене няма. И твоите страхове и вълнения при мене имат само едно измерение: "Какво оставям на децата си и техните деца?"

Още от първите дни на СДС стана ясно, че там са се наместили "прогресивно" мислещи комунисти. И като такива те изкривиха огледалото до неузнаваемост. Виждах как прекрасна идея отива в забвение защото сестрата на едного от управата нямаше да има полза от това. Виждах как пари изчезват в джобовете на демократичните водачи. Това е смисълът на живот за комунистите. Да крадат, да грабят, да потискат, да сплашват. Да маскират действията си зад привидно великолепни достижения, но в бъдеще време.

Появиха се мутри, появиха се ченгета, смениха се ладите с BMW. В зависимост от чина в ДС започна и застрояването на града. Дали това беше нужно? Да, категорично. На тях. Опитах да получа кредит от банка, но ми поискаха обезпечение, което не можех да предоставя. В същото време мой съсед с купи нов автомобил и нов апартамент без да е работил и един ден. Как стана така? Стана я, той си беше спортистче, охранител бил, плащали му за риска.

А без такъв риск?

Какво виждаме сега? Ами "те" са така навързани помежду си в общи фирми, съюзи, съвети, бордове, асоциации, фондове. Всички. И как да стане нещо хубаво, нали нечий интерес ще пострада. Те са богоизбрани и всеки, който иска да ги измести получава удар по главата. Или, не дай Боже, да се опиташ да се завреш в някоя свободна икономическа нисша. Веднага ще се намери кой да те смачка за да заеме твоето место.

"Те" достигнаха до абсолютното за тях благополучие. Кой със стотици милиони, кой с хиляди. Това да имаш само един милион се приема за бедност измежду тях. Раздават си награди за богатството си.

Това, че всички други виждат как се краде на едро, как се мошеничества ги кара само да се усмихват, както например прави Станишев. Викай, крещи ако искаш, но ако се обединим веднага се праща полицията да въведе ред.

И за да няма протести животът се опошлява, лее се чалга и "виска", силикон и плът се демонстрират, правят се показни програми с награди за танци, песни, нецензурни или поне неморални "шоу". Пускат се сериали с насилие, със секс или с блудкаво, да не казвам идиотско съдържание.

Нека погледнем какво ядем: сирене без мляко, колбаси без месо, хляб от фуражна пшеница, кисело мляко от "тебишир". Какво пием? Разхладителни с подсилена захарност, силен алкохол, правен от разреден спирт, аромати и глицерини, вина със "стабилизиращи" добавки. А дали ядем месо? Ами когато не е зебра или куче. (Купи 5 кебапчета, сглоби куче.)

И това не се вижда? Ами. Говори се за това непрекъснато. Това е прах в очите на хората. От толкова производители, вносители и разпространители е невъзможно да се приложи закона, който сам по себе си е добър, Народното събрание си е свършило работата.

С две думи казано, всичко в държавата изглежда добре, но не е. Ако обаче някой "обикновен" направи нарушение властта с цялата си сила се излива отгоре му. За да не си помисля дори, че може като богоизбраните.

По селата се шири неописуема бедност. Старите хора там (млади почти няма) се хранят само. И какво им остава освен да гледат турските идиотии. Като че ли българските са по-добри. И на сутринта, след като купят хляба, да си обменят мисли по сериала.

Краси, това, което ти пишеш, сочи твоя неописуем оптимизъм. Това, което аз пиша ме кара да мисля, че няма место за оптимизъм. Такава устойчива икономическа структура може да се разбие само както падна социализма или с революция. Мисля, че революция е невъзможна. Управляващите много внимателно следят обществото и с подходяща манипулация потушават всеки опит за несъгласие. (Какво стана със животновъдите, млеко-производителите, миньорите, таксиджиите. Да изброявам ли?)

Много ми се иска да греша. Но годините ми тежат толкова, че май нямам право на излишен оптимизъм.

Поздрави!

Велян Велев





Гласувай:
1



1. boristodorov56 - Загубено ли е всичко?
15.10.2009 09:58
Май- не все още.

Но краят наближава!
цитирай
2. анонимен - cvetove!!!
15.10.2009 14:03
Tъжно, но абсолютно вярно! Нека синьото око на зеленото куче се опита да сложи малко розов нюанс, защото иначе не се издържа! Справка- песента на Едит Пиаф -"Живот в розово" ! Поне музиката за малко може да ни отвлече от вечно-неразрешимите проблеми! Все пак трябва да се живее....а има и младо поколение, което няма да е увредено като нас!...Сърдечни поздрави.......
цитирай
3. анонимен - за да не се чудиш!!!
15.10.2009 14:06
Не съм анонимна, просто под" цветове" е Гергана с есенно настроение от Стара -Загора!!!!!
цитирай
4. анонимен - Докога все ДС ще дъвчем?!
15.10.2009 15:45
...........И за да няма протести животът се опошлява, лее се чалга и "виска", силикон и плът се демонстрират, правят се показни програми с награди за танци, песни, нецензурни или поне неморални "шоу". Пускат се сериали с насилие, със секс или с блудкаво, да не казвам идиотско съдържание..................

Приятелю, сериали с насилие, секс, блудство и т.н. има навсякъде в "демократичния" свят. Има и наркотици, има и корупция. Има и мафия (тук-таме). И ще ги има, за съжаление. И колкото по-бързо изплюем дъвката "ДС", токлова по-добре. И прогледнем за истинските причини.
Прочети "Строителите на съвременна България". Прочети "Корона от тръни"... Кражби, корупция, партизанщина... без да е имало ДС.
цитирай
5. анонимен - Тъжно....
16.10.2009 09:24
Така е - животът у нас се "изпростачва" и опошлява, и то умишлено, настъпателно и непрестнанно.Защото когато направиш хората зависими от физическото си оцеляване, те се стремят само към него - да се нахранят, да пийнат по нещо, а за култура и духовен живот няма нито място, нито време, нито сили, нито пари...Впримчени в усилията си за физическото оцеляване, на хората не им е до култура, а развихрят животинските си инстикти, подклаждани от чалгата, тъпите екшъни, алчността...Бедна Българийо, дали някога си падала до това ниво, на което си в момемнта? Та дори и втората национална катастрофа не е довела до такова падение, както годините в началото на 21 век...Наистина ли загиваме?И няма ли как да се спасим?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: velianv
Категория: Политика
Прочетен: 22952
Постинги: 3
Коментари: 5
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930